Konsultacja z jadłospisem indywidualnym

Odpowiednia dla osób lubiących zaplanować posiłki z wyprzedzeniem. Indywidualnie dobrane i odpowiednio skomponowane posiłki pozwolą na szybkie i łatwe poruszanie się w budowaniu nowych, zdrowych nawyków żywieniowych. Do każdego jadłospisu dołączona jest lista zakupów z wyszczególnieniem produktów potrzebnych do przygotowania posiłków.

Konsultacja psychodietetyczna
Odpowiednia dla osób lubiących spontaniczność w kuchni oraz posiadających sporą wiedzę i
umiejętności w zakresie przyrządzania posiłków oraz potraw. Podczas konsultacji dodatkowo poruszany jest aspekt przyczynowo- skutkowy problemów ze zmianą nawyków żywieniowych, szukania rzeczywistych przeszkód oraz zmiany nawyków metodą małych kroków poprzez analizę zasobów własnych oraz realnych możliwości.

Konsultacje dietetyczne

– redukcja masy ciała
– zespół jelita drażliwego (IBS)
– zaburzenia jelitowe – SIBO/IMO/SIFO
– cukrzyca I i II stopnia
– choroby sercowo-naczyniowe (nadciśnienie, zaburzenia lipidowe)
– choroby metaboliczne (insulinooporność)
– żywienie w chorobach nowotworowych
– dieta bezglutenowa, dieta bezlaktozowa
– bilansowanie jadłospisu w dietach eliminacyjnych – alergie i nietolerancje pokarmowe
– zaburzenia pracy tarczycy – niedoczynność, nadczynność, choroba Hashimoto
– uzupełnianie diety w składniki odżywcze podczas niedoborów pokarmowych – anemia,
niedobór żelaza
– żywienie po operacjach bariatrycznych

Dietetyka kliniczna ogólnie: dietetyk kliniczny, odżywianie kliniczne, żywienie medyczne, terapia żywieniowa, specjalista żywienia, zdrowe odżywianie, choroby przewlekłe, leczenie żywieniowe, profilaktyka żywieniowa, indywidualna dieta, plan żywieniowy, poradnictwo żywieniowe, edukacja żywieniowa Dietetyka kliniczna w konkretnych schorzeniach: Cukrzyca: dieta w cukrzycy, cukrzyca typu 2, insulina, węglowodany, indeks glikemiczny, hemoglobina glikowana, cukrzyca ciążowa Otyłość: odchudzanie, dieta redukcyjna, kalorie, bilans kaloryczny, metabolizm, ćwiczenia fizyczne, chirurgia bariatryczna Choroby serca: dieta dla serca, cholesterol, tłuszcze nasycone, tłuszcze nienasycone, sól, potas, nadciśnienie tętnicze Dietetyka kliniczna w różnych grupach wiekowych: Dzieci: żywienie dzieci, jadłospis dla dzieci, alergie pokarmowe u dzieci, nietolerancje pokarmowe u dzieci Osoby starsze: żywienie osób starszych, niedożywienie u osób starszych, osteoporoza, demencja
Umów się na wizytę